August 24, 2014

"Kau ingat kau hensem?" ft. #PJAFiST2014 #Masoook

Yo brader! Rindu gua tak?

Ya, kali ni aku muncul kembali dengan gaya yang lebih hensem, lebih Aaron Aziz daripada sebelum ni. Sejak aku sambung belajar ni, ni kali ketiga aku update blog. Aku rindu sangat nak update blog tapi sebab assignment bertimbun macam Maggi, so aku kenalah utamakan mana yang lagi penting. (Even tak minat engineering)

Kalau kau tanya aku kehidupan aku sekarang, memang tension. Rasa macam nak terbang. Penat dia nak dibayangkan, macam kau marathon daripada Kolej sampai ke pekan Kuala Nerang sebab nak cari Mekdi. Jarak dia dalam 4 km. Ko bayang ko lari dari kolej ke pekan sebab nak cari Mekdi, lepas tu sampai pekan takde Mekdi then ko lari balik ke kolej.

Nak sambung penat dia lagi, pak guard yang ada kumis pendek muka macam Sarjan Misai kat kolej tak kasi ko masuk sebab ko tak hantar kad outing nak keluar. So, Felo keluarkan arahan suruh kau balik rumah. Then ko kena lari balik ke pekan nak carik tiket bas. Sekarang ni aku kena speed up kan timing aku nak berak. Dulu 7 minit, sekarang kena 4 minit.



Apa benda aku cerita berak pulak ni??

Aku hargai masa-masa yang aku ada kat sini sebab environment dia sebijik macam masa aku kat MRSM Pasir Gudang dulu. Kalau tak sebab elaun MARA, member ramai, makwe-makwe cun dengan ada Ketua Felo muka macam Synyster Gates, dah lama aku angkat beg gerak keluar. 

Satu lagi, benda yang ubah pendirian aku supaya tak tukar course dengan tempat ialah nasihat Fasilitator dengan Alumni masa Program Jelajah Alumni agak-agak seminggu lepas. Nak pendek cerita, nasihat dorang memang power. 

Anak-anak comel.


Dengan peluang ni, aku nak kasi penghargaan dekat semua brader-brader Fasi aku sebab kasi aku pencerahan. Aku tak boleh nak cerita apa nasihat dorang kat aku sebab benda ni sangat rumit dan panjang. 

Terima kasih daun keladi!

Nah hadiah!






p/s : Fasi : "Ko ingat nama ko Asso, ko hensem?"

        Aku : "Yep." 

1 comment:

Pantun

Anak monyet panjat pokok kelapa,

Selamat datang dan jumpa lagi.


There was an error in this gadget